perjantai 2. marraskuuta 2007

Juorukalenteri on taas ilmestynyt!


Verotus kevenee edelleen, ja paljon. Vaan kenen verotus?

Kun katselee ylen verokonetta, ei voi olla hämmästelemättä kuinka paljon varakkaimpien kohdalla verotus on keventynyt yhdessä vuodessa. Hyvänä esimerkkinä käy Jorma Ollila. Keskipalkkaisia suomalaisia tarvittaisiin 200 kpl. jotta päästäisiin samanarvoiseen työsuoritukseen.

Hänen verotettavat tulonsa kasvoivat edellisestä vuodesta noin kahdella miljoonalla eurolla. Veroprosentti kuitenkin putosi 57%:sta 49%:n. Pääomatulot olivat vain runsaat 80 000 euroa, joten niillä ei ollut laskuun juuri merkitystä. Pelkästään tuo verohelpotus (n. 500 000 €), vastaa 16 keskituloisen ihmisen palkkaa.

Ei ole mitenkään Jorma Ollilan vika, että palkka on noin suuri. Eikä Nokian. Mutta miksi eduskunta katsoo, että Ollilan työpanos ansaitsee vielä palkanlisän muiden veronmaksajien kustannuksella? Sillä niinhän se on kun veroja lasketaan. Ei ole varaa antaa sairaille ja vanhuksille riittävästi hoitoa. Ei siitä mihinkään pääse.

Loistavan kultaisen kädenpuristuksen aikanaan saanut Nokian entinen johtaja Kalle Isokallio ihmetteli tänä aamuna radiossa taas kerran millä perusteella pääomatulojen veroprosentti on pienempi kuin muiden. Hän ei löydä siihen mitään järkevää syytä. Ja hänen luulisi tietävän mistä puhuu.

Siis taas kerran. Miksi hyvätuloisten veroja pitää laskea vähävaraisten ja sairaiden kustannuksella?

Kateellista ja kaunaista, eikö vaan?

Ei kommentteja: