torstai 11. lokakuuta 2007

Sairaan hyvää bisnestä


Nyt ovat rahaa haistavat nenät kovasti työntymässä julkisen terveydenhoidon tontille, ainakin mikäli on uskominen Talouselämä-lehden kirjoituksia. Ja miksei olisi? Ovathan tuotto-odotukset tähänkin asti ylittyneet. Vaikka vuokrafirmat eivät voi vielä hoitajia pahemmin vuokrata, ovat yksityisen terveydenhuollon mahdollisuudet mahdollisen joukkoirtisanoutumisen tilanteessa mahdollisimman, jotten sanoisi maksimaalisen mahtavat.

Yksityinen yritteliäisyys pelastaa rapakunnossa olevan julkisen terveydenhuollon! Pelastaa aitoja ihmishenkiä! Pelastaa valtiontalouden! Mitä vielä?

Näinkö siinä tulee käymään? Näinhän siinä on jo käynyt.

Keikkalääkärit pelastavat terveyskeskusten päivystyksen! Ei ole muita vaihtoehtoja! Syrjäseuduille ei muilla keinoin saada lääkäreitä! Näinhän se on ollut jo pitkään. Ja keikkalääkärifirma tuottaa rajuja voittoja.

Siis markkinataloudessa kunnat eivät voi maksaa riittävää palkkaa lääkäreille, mutta keikkalääkärifirmoille voi, jopa kaksi kertaa enemmän samasta työstä. Käykö nyt samoin hoitajien kohdalla? Hoitajille ei voi maksaa enempää koska kuntien talous ei kestä! Mutta yksityiset firmat tulevat apuun ja sitä kautta maksamalla kuntien talouden on pakko kestää, tuli se kuinka kalliiksi hyvänsä.

Ei mahdu minun järkeeni. Ei mahdu suomalaisten enemmistön järkeen. Mutta päättäjien enemmistön järkeen se mahtuu!

Ei ihme, että tällaisia ajatellessa sairastuu. Pää tulee kipeäksi. Masentuu. Mutta sehän on vain sairaan hyvää bisnestä.

Ei kommentteja: