lauantai 30. kesäkuuta 2007

Aseista ystäväsi


Näyttää Häkämieskin kovasti haluavan ystävystyä Bushin kanssa. Helppoa se on kun ideologiat ovat niin samanlaisia. Lisää aseita Afganistaniin! Ei hänkään ole vielä huomannut, että "ystävien" aseistaminen kovin helposti johtaa aseiden kääntymiseen aseistajia vastaan. Historia on täynnä esimerkkejä tästä. Mutta tärkeintä onkin juuri ideologia.

Ideologia, tai fundamentalismi? On kovasti vaikeaa ajatella näitä veronalennuksia ja yksityistämisiä minkään muun ideologian kuin vahvemman oikeuksien ajamisena. Vahvemmalla on enemmän oikeuksia koska hän on vahvempi. Hän on vahvempi koska hän on parempi. Paremmilla ihmisillä on luonnollisesti enemmän oikeuksia kuin huonommilla.

Mikä on historian opetus vahvemman oikeuksista? Jotkut eivät sitä huomaa. Eivät ennen kuin tulee joku vahvempi joka pakottaa sen huomaamaan. Vahvemman puolella tuntuu turvallisemmalta olla. Turvallisuutta rakennetaan aseilla kunnes joku aseistetuista onkin taas vahvempi.

1 kommentti:

TIIA AARNIPUU kirjoitti...

Lisäksi tuntuisi olevan niin, että koska vahvemmat pärjäävät niin mukavasti, heillä on varaa unohtaa, että heidän elämäntapansa, maailmankuvansa ja ihmiskuvansa eivät ole ainoita mahdollisia. Vahvemmat ovat paitsi parempia, myös oikeassa, koska ei ole mitään erityistä syytä muistaa kyseenalaistaa omia totuuksia.